Kahvaltı yapmayan talebeler galibiyetsiz oluyor

İnsan yaşamında tam gece süren açlıktan sonra bedenin ve beynin güne başlaması için enerjiye lüzumu vardır. Çocukların her sabah kumpaslı olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına özen gösterilmelidir. Çünkü çocukluk yarıyılında kahvaltı yapma alışkanlığı edinmiş bir çocuk, talebelik yaşamı süresince bu alışkanlığını devam ettirme meylinde olacağından gelecekte sıhhatli bir erişkin olarak yaşamını devam ettirecektir.
Talebenin güne yeterli ve balanslı yapılan bir kahvaltıyla başlamasının mektep zaferinin çoğalmasına takviyeci olduğunu belirten Besin Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan ,sabah kahvaltısının son derece ehemmiyetli olduğunu kahvaltı yapılmadığı zaman genellikle akıl performansında eksilme, dikkat dağınıklığı, bitkinlik ve baş sızısı alana gelebileceğini belirtti.
Yapılan araştırmalarda kahvaltı yapan talebelerin;
– Sınıf içerisindeki zaferinin daha fazla olduğu,
– Kavrama hünerlerinin daha iyi olduğu,
– Problem çözme gibi mevzularda daha zaferli olduğu,
– Beslenme bozukluklarından oluşan hastalıklara daha az tutuldukları,
– Kilo hakimiyetini daha iyi sağlayabildikleri gözlemlenmiştir.
Kahvaltıda ne yenmeli
Kahvaltıda süt, peynir gibi mahsullere ek olarak, çavdar veya bütün hububatlı ekmekleri, kahvaltılık gevrekleri, sebze ve meyveleri kapsayan, protein kaynağı olarak yumurta, zeytin, ceviz, badem, fındık, natürel reçellerle veya pekmez gibi sıhhatli yiyeceklerle zenginleştirilmiş bir menü harcanması önerilir.