Küflenmiş besinler risk saçıyor
Peynir ya da ekmeği küflendiği zaman küflenen yerini kesip atarak kalan kısmını “Burası küflenmemiş, bir şey olmaz” diyerek yemek sıhhatinizi bozabilir.
Kuru yemişler ve baharatlar nasıl saklanmalı, küflenen yiyeceklerin küflenen kısmı kesildiğinde bundan kurtulunabilir mi? Uzman Dr. Özgür Şamilgil anlattı…
Show TV’de yer alan habere göre, kuru yemişlerde küflenme çok fazla alana geliyor ve bu küflenme sebebiyle ortaya aflatoksin denilen zehirli bir madde ortaya çıkıyor. İşte bu zehirli madde, bedende kanamalara, karaciğer yetmezliği, sarılık, kanser hatta bazı zamanlarda vefata kadar neden olabiliyor.
Kuru yemişler nasıl saklanmalı
Netlikle sıcak ve nemli civardan uzak yakalanmalı. Sırça kavanozlarda saklanabilir ama daha sıhhatlisi buzlukta gizlemek. Buzluktan gıdanız kadarını alıp harcadığınızda hem bozulmamış hem de daha sıhhatli olarak harcamış olacaksınız.
Küflenmiş yiyeceklere dikkat – İZLE:
Peynir ve ekmek küflendiğinde ne yapmalı
Peynirin dış kısmında yaygın ölçüde varsa yalnızca dış kısmını kesip bundan kurtulmak olası değil. İçeriye salgıladığı zehri renk farklılığıyla göremeyebilirsiniz. O surattan peynir gibi nem civarı yüksek besinleri dışı şayet küflenmediyse tamamen atmakta fayda var.
Baharatlar uzun zaman nasıl saklanır
Baharatların sıcak ve nemsiz civarlarda sırça kavanoz ya da vakumlu kaplarda saklanmaları gerekiyor. Baharatlar tez bozulduğu için sık sık ve az satın almak gerekiyor. Ayrıca taneli olarak almanız toz baharatlara göre uzun zaman gizlemek açısından daha bereketli.