Profesör kucağında bebekle ders verdi

Kudüs İbrani Üniversitesi’nde ders veren Prof. Sydney Engelberg, anne olan bir talebesinin derse getirdiği bebeğinin ağlaması üzerine çocuğu kucağına alıp hiçbir şey olmamış gibi dersi anlatmaya devam etti. Bu karelerin internette dağılması üzerine Engelberg, büyük takdir topladı.
Kucağına alıp, ders işledi
Prof. Sydney Engelberg’in kızı Sarit Fishbaine’in Facebook’ta yaptığı paylaşıma göre talebesinin ‘Teşkilatsal Tutum’ dersine getirdiği bebek, annesinin tüm gayretlerine karşın susmadı. Bu sırada utanan anne sınıfı terk etmeye çalışırken, Engelberg çocuğu kucağına alıp derse kaldığı yerden devam etti.
Bu vakanın ardından dört çocuk, beş de torun sahibi olan Fishbaine’in tüm kadın talebelerine, eğitimle analık arasında seçim yapmak zorunda olmadıklarını söylediği ortaya çıktı. Profesörün dileyenlerin derse çocuklarını getirebileceğini ya da annelerin çocuklarını derste bile olsa emzirebileceğini açıkladığı belirtildi.