Solaklığı değiştirmeye çalışmak çocukları negatif etkiliyor

Solaklığın genetik ve biyolojik bir özellik olduğunun altını çizen uzmanlar, sağ ellerini kullanmaları için solaklara yapılan baskının negatif etkilerini dikkat topluyor. Bu baskı özellikle çocuklarda disleksi, kekemelik ve bunalım gibi hastalıklara yol açabiliyor.
Solaklık biyolojik bir özellliktir
“Solaklık genlerle ve beyinle alakalı bir insan özelliğidir. Daha doğrusu yalnızca insana has olmayıp bazı hayvan cinslerinde de kendini gösteren biyolojik bir özelliktir. Solak bir insanla sağlak bir insanın beyinlerinde değişik organizasyonlar vardır. Sağlak insanlarda bu vaziyete “sağa şift geni” denilen bir gen yol açar. Solaklık bu genin baskın olmamasıyla ortaya çıkar. Bunun bir hastalıkla alakası yoktur. Bir Haylimizde görülen genetik değişikliklerin yalnızca bir tanesidir.
Solak olmak dezavantaj mıdır
Solak olmak bir insanın kendisi için dezavantaj teşkil etmez. Ancak değişiklikleri kaldıramayan cemiyetler içinde yaşarken kasvet yaratır. İnsanlık tarihi süresince 3 Büyük din kitabı da dahil olmak üzere solaklık lanetlenmiştir. Bunun sebebi solakların çoğunluktan değişik bir özelliğe sahip olmalarıdır. Solaklar için eğitim taşıtlarını değişik tasarlanması dahi çok yenidir.”
Solaklara yapılan baskı ve disleksi arasında ilişki var
Solaklık genetik ve biyolojik bir özelliktir. Bir insanın kendi natürel yapısında vardır. Bunu dışardan değiştirmeye kalkışmak biyolojide negatif tesirler yaratır. Bu negatifliklerin içinde disleksi, kekemelik ve çocukluk bunalımı da vardır. Bir insanın solak olma hakkı insan hakkı ve azınlık hakkı kavramları içinde değerlendirilmesi gereken bir haktır.”