Erkeklerin kadınları kavramadığı bilimsel olarak ispatlandı
Almanya’da yapılan bir araştırma kadın-erkek ilişkilerinin en büyük problemini bilimsel olarak izini sürmeye çalıştı.
Analist Boris Schiffer, “erkekler kadınların duygularını kavramakta gerçekten kasvet sürüklüyor mu?” sualine cevap bulabilmek için araştırma başlattı.
Bochum şehrindeki LWL-University Hospital’da hakikatleştirilen araştırma 21-52 yaşları arasında 22 erkek üzerinde sınandı. Yaş ortalamaları 36 olan erkeklerin ilk olarak fonksiyonel manyetik titreşim görüntüleme tarayıcısında fMRI beyin haretketleri incelendi.
İkinci düzeyde ise erkeklerden, yarısı kadınlara yarısı erkeklere ait olan 36 çift göze bakıp duygularını varsayım etmesi istendi. Pozitif, nötr ve olumsuz duyguları betimleyen göz resimlerini, erkeklerden ‘afallamış‘ ‘korkmuş‘ gibi sıfatlarla en iyi biçimde yansıttıkları duyguları anlatması istendi.
Araştırma neticesinde erkeklerin kadınların gözlerindeki duyguları varsayım etmekte zorlandıkları ve daha fazla zaman tükettikleri ortaya çıktı.
Bu neticenin yanı gizeme erkeklerin beyninde kadın ve erkek gözlerine bakarken değişik hareketler kollandı. Erkeklerin, beynindeki duygu, empati ve fobi gibi duyguların üretildiği amygdala bölgesinin erkeklere ait gözlere baktığında daha güçlü bir tepki verdiği gözlemlendi. Bu bölgelerde erkeklerin kadın gözlerine baktığı takdirde dikkat çekici bir hareketlenme kayda geçmedi.
Araştırmanın neticesinde ‘erkeklerin kadınların duygularını kavramakta güçlük sürüklediği‘ öne sürüldü.
Araştırma, sarih kaynaklı bilimsel yazı yayınlayan Plos One sitesinde yayımlandı.