Dudak dolgusu nasıl yapılır estetik olmadan dolgun dudaklara nasıl sahip olabiliriz?

05.05.2023
234
Dudak dolgusu nasıl yapılır estetik olmadan dolgun dudaklara nasıl sahip olabiliriz?

Dudaklar doğuştan ince yapılı, muhakkak meçhul bir biçimde olabilir. Yaş ilerledikçe de dudaklar hacimlerini kaybederler. Hacmin yaş ilerledikçe kaybolması dudaklardaki yağ dokusunun kaybolması sebebine reelleşir. Böyle gidişatlarda dudak dolgusu kullanılarak dudakların yine yapılandırılması söz mevzusu olur.Dudaklar estetik bir görünüme kavuşturulur. Dudak dolgusuyla kalınlaştırma ve yine biçim verme harekâtı en çok seçim edilen estetik işlemlerdendir. Surat hatlarının dudak biçimiyle geçimli hale gelmesi, suratın ifadesinin etkileyici bir şekil alması ve ihtiyarlama bulgularının ortadan kaldırılarak daha dinç bir görünüm elde etmek dudak dolgusuyla olasıdır.

Bir Hayli şahıs dudaklarının daha hacimli olmasına, şeklen daha hoş durmasını umursar. Surat ifadesinde çok ehemmiyetli bir yeri olan dudakların daha estetik bir şekle kavuşturulması dudak dolgusuyla sağlanır. Dudak dolgusu yalnızca bir dudak kalınlaştırma harekâtı değildir. Dudaklar bireyin lüzumu olan görünüme göre yine şekillendirilir.  Dudakları hacimlendirme teşebbüsleri bireyin kendi bedeninden alınan bazı dokular kullanılarak reelleştirilebildiği gibi suni dolgu maddeleri enjekte edilerek de yapılabilir. Bireyin kendi bedeninden alınanlarla reelleştirilen kalınlaştırma daha kalıcı bir usuldür. Kalıcı olan suni dolgu maddeleri kullanmak da olasıdır fakat bunlardan geri dönüşün çok güç olması ve natürellik mevzusunda pek galibiyetli olamamaları sebebiyle çok seçim edilmezler.

Hyaluronik asit dudak dolgusu harekâtlarında en çok seçim edilen dolgu maddesidir. Bu madde bedende natürel olarak bulunan bir maddedir. Bu surattan alerjik tepkinler göstermezler. Dudağa uygulanan dolgu maddesinin cinsine göre kalıcılık vakti de değişir.  Dudak dolgusu harekâtları yerel anestezi altında gerçekleşir. Anestezi, harekât sırasında enjeksiyondan kaynaklanabilecek ağrıyı ortadan kaldırmak için kullanılır.

KİMLERE YAPILIR?

Dudak dolgusu, dudağa istenilen biçimi vermede en çok rağbet gören usuldür. Bir Hayli şikayeti çözüme kavuşturabilir:

Alt ve üst dudağın muhakkak meçhul oluşu ve fazla ince yapılı olması gidişatında dudaklar istenilen seviyede aşikarlaştırılır. Alt ve üst dudak orantısızsa başka bir deyişle biri istenilen seviyede aşikarken değişiği fazla ince duruyorsa gereken oran sağlanır.
Dudağın çerçevesi çok değiştirilmeden muhakkak bölgelerdeki dolgunluk arttırılabilir.
Yaş ilerledikçe dudaktaki yağ dokusunun kaybolması neticeyi dudaklarda sönüklük, cansız bir görüntüye neden olur. Dudak dolgusuyla dudağı daha önceki natürel dolgunluğuna eriştirilir. Yaşın getirdiği bulgular silinir. Dudak dolgusu harekâtları ufak yaşlarda önerilmez. Estetik operasyonların ergenlik sonrasında yaptırılması psikolojik ve vücutsal açıdan daha doğru olur. Bunun yanında dudak dolgusu yaptırmak için üst yaş hududu yoktur. Hamilelik yarıyılında dolgu harekâtı önerilmez. Bunun yanında kanser hastalarının hastalık müddetince bu operasyondan uzak durması gerekir. Rastgele bir nedenle kemoterapi veya radyoterapi rehabilitasyonu gören şahıslar da dudak dolgusu harekâtından uzak durmalıdır.

TEHLİKELERİ NELERDİR?

Dudak dolgusu harekâtlarında çok büyük ve uzun süreli karmaşıklıklara tesadüfülmez. Oluşabilecek yan tesirler kullanılan dolgu maddesine ve usule bağlıdır. Hekiminiz harekât esnasında buna müteveccih ihtiyatlar alır. Enjeksiyon sebebiyle kısa süreli kasvetler oluşabilir. Bunlar kabarıklık, ödem veya morluk biçiminde ortaya çıkabilir. Bu tesirlerin üç gün gibi bir zamanda kendiliğinden geçmesi beklenir. Ayrıca hafif bir rahatsızlık hissi veya ağrı görülebilir. Buna temkin olarak ağrı kesiciler kullanılır. Ağrılar da birkaç gün içinde geçer. Dudak dolgusu harekâtı sonrasında genellikle bir problemle karşılaşılmaz. Hasta harekât sonunda günlük rutinine dönebilir.

İYİLEŞME SÜRESİ NEDİR?

Dudak dolgusu tez tesir eden ve kısa zamanda iyileşme görülen bir operasyondur. Dudak dolgusu esnasında kullanılan dolgu cinsine ve uygulanan usule göre iyileşme süreci ve kalıcılık değişiklik gösterir. Kullanılan dolgunun cinsine göre kalıcılığı 6 aydan başlar, 1 seneye kadar devam eder. Dolgunun kalıcılığı hakkında detaylı bilgi hekiminiz tarafından verilir.

YAZAR BİLGİSİ