Hindistan Cevizi Yağı metabolizmanızı süratlendirir
Hindistan cevizi yağının cildi ıslatma, ihtiyarlamayı geciktirme, buruşukluk ve çatlakları giderme gibi bir hayli ehemmiyetli özelliği bulunuyor. Ayrıca egzama ve mantar gibi cilt meselelerinde de kullanılıyor.Metabolizmayı süratlendiren, kanser hücrelerinin artmasını önleyen Hindistan cevizi yağının sindirim sisteminden beyin sıhhatine kadar bir hayli pozitif tesiri bulunuyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, Hindistan cevizi yağının verimleri hakkında bilgi verdi.
Anne sütü içeriğine eş
“Yaşam ağacı” olarak da adlandırılan Hindistan cevizi meyvesi Filipinler ve eşi isme ülkelerinde beslenmenin ehemmiyetli bir parçasıdır. Yerel ulus, pek çok hastalığın rehabilitasyonunda Hindistan cevizi yağını kullanmaktadır. Bu yağ içeriğindeki MCT ismi verilen orta zincirli yağ asitleri ve anne sütünde de bulunan laurik asit sebebiyle ehemmiyetli bir yiyecek kaynağıdır.
Hindistan cevizi yağının öteki verimleri:
– İçeriğindeki laurik asit sebebiyle antimikrobiyaldir. Bağırsaktaki hasarlı mikropları arınarak sütun sıhhatini desteklemektedir.
– Hindistan cevizi yağına beslenmelerinde sık yer veren cemiyetlerde obezite ve buna bağlı hastalıkların gelişiminin daha az olduğu görülmektedir. Bu sebeple hindistancevizi yağının metabolizma üzerinde pozitif tesirleri olduğu düşünülmektedir.
-Tiroit işlev bozukluklarının arıtılmış yağlarla ilişkili olabileceğine dair yapılan çalışmalar bulunmaktadır. Bu sebeple arıtılmış yağların yerini soğuk sıkım hindistancevizi yağı ile değiştirmek tiroit işlevlerinde iyileşme taahhüt edebilmektedir.
-Hindistan cevizi yağı, dış dünyaya karşı bariyer vazifeyi olan cildi ıslatır, cilt üzerindeki mikropları yok eder ve buna bağlı olarak iltihaplı sivilce ve dermatit rehabilitasyonuna destek olmaktadır.
-Kapsadığı MCT, orta zincirli yağ asitlerinin keton cisimciklere dönüşmesi neticesinde beyin sıhhati üzerinde pozitif tesirleri olup; Alzheimer, Parkinson, Huntington ve MS gibi pek çok asap sistemi hastalığına karşı gözeticidir.
– Kanser hücrelerinin sihrime ve büyümesini baskılamaktadır.
– Makûs mizaçlı kolesterolü LDL düşürür ve iyi mizaçlı kolesterol HDL oranını yükselterek damar tıkanıklığı tehlikesini eksilterek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
– Antifungal tesiri sebebiyle başta candida mantarı olmak üzere pek çok mantar hastalığını rehabilitasyon etmektedir.
– Bedende yağ yakımına takviyeci oluyor
– Hindistan cevizi yağında öteki çoğu yağın aksine uzun zincirli yağ asidi değil orta zincirli yağ asitleri bulunmaktadır. Orta zincirli yağ asitleri, uzun zincirli yağ asitlerinden daha değişik olarak metabolizmayı süratlendirmeye ve bedenin yağ yakımına takviyeci olmaktadır. Yapılan bir araştırma, günde 1-2 yemek kaşığı orta zincirli yağ asidi yemenin, enerji yakımını % 5 oranında artırdığı göstermektedir.
Kahvenize ilave edin
Bir fincan sade filtre kahveye ilave edilen bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağıyla tüm gün, tok kalarak ve daha konsantre olmuş geçirilebilir ayrıca gün içinde daha fazla kalori yakımı sağlanabilmektedir. Sade kahve seçim edilmiyorsa, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağının yanında, 100 ml Hindistan cevizi sütü ve tarçın da ilave edilebilmektedir.
Ağız kokusunu kesin çözüm
Sabah uyanır uyanmaz Hindistan cevizi yağı ile yapılan gargara oldukça fayda sağlamaktadır. Diş fırçalamadan evvel, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ağza alınır ve en az 5 dakika süresince ağız bu yağ ile çalkalanır. Hindistan cevizinde bol ölçüde bulunan Laurik asit, antibakteriyel, antifungal ve antiviral etkinlik göstermektedir. Bu sebeple başta ağız olmak üzere sindirim kanalı florasının arınılması ve tertip edilmesinde tesirlidir.
Ayrıca;
– Dişleri beyazlatır.
– Diş eti cerahati ve çürükleri rehabilitasyon eder, maniler.
– Makûs ağız kokusuna neden olan makûs bakterileri öldürür.
– Diş eti kanamalarını rehabilitasyon eder, maniler.
– Diş hassasiyetini eksiltir.