Horlayanlar daha çok kaza yapıyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz KBB Anabilim Dalı Öğretim Azası Doç. Dr. Özgür Yörük, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, horlamanın kolaya alınmaması gerektiğine işaret ederek, horlamadan dolayı bir hayli aile travması yaşayan hasta ile karşılaştıklarını söyledi.
Horlamanın, ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık olduğuna dikkat toplayan Doç. Dr. Yörük, horlamanın trafik kazalarına, dikkat beceriksizliklerine, karakter bozukluklarına ve hatta psikiyatrik bozukluklara kadar bir hayli meseleye yol açtığını dile getirdi.
Horlayan bireyler daha fazla uykuya meyilli
Horlayan ve soluğu kesilen insanların daha fazla uykuya meyilli olduğunu belirten Doç. Dr. Yörük, şöyle konuştu: “Kesintisiz yollarda olan sürücüler var. Horlayan insan uykusunu alamaz, uykusuz yola çıkarsanız nasıl olursunuz, dikkatiniz bölmüş bir halde yol alırsınız. Sürücü niçin yolda yatsın? Ya gece bir kasveti oldu yatamadı ya da horladığından soluğu kesildiği için yatamadı. Yatmak demek oksijenize olmak demek, bedenin soluk alması demek, sürücü horladığı için dinlenme olmuyor. Artık bedenin direnecek eforu kalmıyor ve direksiyon başında kendini kaybediyor, trafik kazalarına neden oluyor.”
Horlama kilo da aldırıyor
Horlama hastalığının kilolu insanlarda daha çok görüldüğünü vurgulayan Yörük, “Horlandıkça da endrojen kortizon dediğimiz bir hormon salgılanır. Başka Bir Deyişle sanki biz dışarıdan kortizon almış gibi şişeriz, hasta horladıkça soluk kesilmeleri oldukça, daha çok strese girdiği için daha çok kortizon salgılanır ve hasta kilo alır. Biz horlayan hastalarımıza kilo vermelerini öneriyoruz” dedi.